neljapäev, 26. juuli 2012

Hetki suviselt koolitusreisilt Taanimaale

Meie 6-päevane reis oli väga mitmekülgne ja huvitav - selle sisse mahtusid nii 4 raamatukogu; UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvad Kronborgi loss (tuntud ka Hamleti lossina), Roskilde katedraal, kuhu on maetud kuningliku perekonna liikmeid alates 15.sajandist, Jellingi ruunikivid; muinasjutuvestja H.Chr.Anderseni elu ja loominguga seotud kohad Odenses ja maamõisates; uhked lossid ilusate aedadega, Taani vanim linn Ribe ja palju-palju muud.

Uhiuus Helsingori raamatukogu asub kultuurikeskuseks renoveeritud endises sadamahoones.

Kopenhaageni Kuninglik Raamatukogu "Must Teemant" ühendab endas sajanditevanuse klassika ja modernse disaini ning tehnika.

Muinasjutuvestja H.Chr.Anderseni viibimine oma sünnilinnas Odenses on loomulik. Tema elu ja loominguga saab põhjalikult tutvuda Anderseni sünni- ja lapsepõlvekoju rajatud muuseumides.


600-aastast Egeskovi järvelossi ümbritseb 300-aastane aed, kus saad jalutada nii fuksia-  või roosiaias, ekselda bambuslabürindis või hoopis uudistada vanu sõiduautosid.

Losside uhkust tasakaalustavad armsad, hästi säilinud vanad talumajad.

8.sajandil rajatud Taani vanim linn Ribe võlub oma maalilise, lilledesse uppunud vanalinnaga, kus vana kombe kohaselt teeb linnavaht ka nüüd igal õhtul väikese ringkäigu ja manitseb linnaelanikke õhturahule jääma. 

Soovitan Taani-reisi ka Sulle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar