esmaspäev, 15. mai 2017

"Kirjanduslik kohvitund"

Teisipäeval, 16.mail algusega kell 11 räägime Heino Kiige loomingust ja tema elutõdedest. Kirjanik sündis 14.mail 1927.a. Avinurme vallas, suri 22.veebruaril 2013.a.
Hariduselt oli Heino Kiik aiandusagronoom ja agronoom. Neid erialasid õppis ta Räpina Aiandustehnikumis ja EPA-s ning ta oli nendel ametitel töötanud, enne kui hakkas vabakutseliseks kirjanikuks 1963.a.  Tema tuntumad teosed on "Tondiöömaja",  "Arve Jomm", "Mind armastas jaapanlanna", "Maria Siberimaal". Kuna autor on kirjeldanud oma raamatute olustikku väga ajastutruult, oli mitmete raamatute puhul raskusi nende trükki jõudmisega. Rahvas aga haaras tema teoseid lennult. Peale ilukirjanduslike teoste avaldas ta hulgaliselt oma tegevust kirjeldavaid päevaraamatuid, mida nimetas dokumentaalromaanideks. Ta on ka raamatute "Maailma viljad " ja "Taimetark" autor.
Üheks oma elutööks on kirjanik pidanud dendropargi rajamist oma Välja  talu maadel Loksa ligidal Kasispea külas. Talu ostis ta 1990.a. ja kohe hakkas ta kodumetsa hooldama ja parki rajama. Talu seitsmest hektarist poolel kasvab parkmets, kus eraldi metsatukkadena seisavad kaasik, männik, lepik ja kuusik. Kollektsiooni kuulub 700 puu- ja põõsaliiki kogu maailmast. Ta ise on öelnud, et kui tema nime ükskord enam ei mäletata ja tema raamatuid ei loeta, siis vähemalt teab ta, et dendropargi puud on suureks kasvanud.
Olete oodatud kuulama ja kaasa mõtlema!
                                                               Heino Kiik 2012.a. Foto internetist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar