teisipäev, 8. aprill 2014

Tugitoolireis Etioopiasse

Teisipäeval, 22.aprillil algusega kell 15 jagab reisimuljeid Musta Aafrika maalt Etioopiast Jõgeva Maakonna Keskraamatukogu direktor Rutt Rimmel.

"Reis Etioopiasse on nagu reis läbi aja. Kaasaegsetele linnadele lisanduvad muutumatult püsinud külad, kus elatakse okstest, räbalatest ja loomasõnnikust ehitatud onnides. Tuhandete aastate vanuste kultuurimälestiste kõrval võid kõndida läbi turu, kus müüakse kõike tänaseks eluks vajalikku. Tegemist on ühe vaesema riigiga kogu maailmas. Tänapäeval on Etioopia rahvastikust üksnes 10 - 20 %-l pidev sissetulek ja näljasurm ähvardab kuni 8 miljonit etiooplast.
Samas on Etioopia üks rikkama ajaloo- ja kultuuripärandiga maid maailmas. Teadlased peavad Etioopiat inimkonna hälliks, sest just siit on leitud 5,8 miljoni aasta vanuseid inimese eellase jäänuseid.
 Arvatakse, et siit oli pärit Seeba kuninganna, seetõttu on Etioopia keisrid ja kuningad end alati pidanud Seeba kuninganna ja Saalomoni järglasteks.
Etiooplased on loonud ainulaadse kultuuri, mis ei sarnane ühegi teisega ei Aafrikas ega kogu maailmas. Ainulaadne on siinne kiri, kalender, kell ja muidugi köök. Etioopia on kohvipuu kodumaa, kohvijoomise traditsiooni kodumaa."  Rutt Rimmel


Tule kuulama - vaatama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar