reede, 6. oktoober 2017

"Paberiring"


Meedias on kõlanud appihüüdeid, kui vanapaberikonteinerist on leitud raamatukogudest mahakantud raamatuid. Pole vaja arvata, et raamatukoguhoidjad on raamatuvihkajad. Kuna igal aastal lisandub fondidesse sadu (suurematel kogudel tuhandeid) uusi raamatuid,  tuleb paratamatult vananenud sisuga, kulunud või mitme eksemplariga raamatuid ka maha kanda. Mida nendega edasi teha?
Pala raamatukogus on juba aastaid riiul "Lugejalt lugejale", kuhu panen mahakantud raamatuid, mis minu arvates võiksid kellelegi veel huvi pakkuda. Sinna on oma kodudest lisa toonud ka lugejad. Osa raamatuid on uue kodu leidnud, suur osa siiski mitte. Nii on paratamatu nad lõpuks vanapaberi kogumispunkti saata.
Vanade raamatutega saab ka meisterdamismänge mängida - lihtsalt oma lõbuks. Ajalehtedest, ajakirjadest ja raamatutest annab vormida nii erinevaid dekoratiivseid kujundeid kui tarbeasju.
Sellest sügisest saavad huvilised osa võtta "Paberiringi" tegemistest. Oleme isetegijad ja katsetajad, õpetajat klassi ees ei ole.
 Internetist leiab hulgaliselt näiteid ja õpetusi, ilmunud on ka vastavasisulisi raamatuid. Neid leidub ka meie raamatukogus.
 Koos käime neljapäeviti kell 11 -13. Siiski on ka erandeid ja järgmise kohtumise lepime kokku alati kohapeal. 12.oktoobril alustame juba kell 10.15, sest kell 12 algab Anna Haava nimeline luulekonkurss.

 
Prootea-lill
 
Raamatulill
 
Volditud kujundeid
 
Kusudama-lill
 
 
Ajakirjalehest, noodipaberist
 
Esimese tunni tulemused. Jätkame, sest meile meeldis. Tule Sinagi!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar