teisipäev, 28. veebruar 2023

"Kirjanduslik kohvitund"

 Neljapäeval, 2.märtsil kell 11 algava "Kirjandusliku kohvitunni" pühendame 18.veebruaril oma sünnipäeva pidanud Mihkel Muti mitmekülgsele ja põnevale loomingule.

Olete oodatud!


Kirjanik kui inimõigus. Kogu "Kõik on hästi". Mõtted II. 2018

Paberkandja muidugi ei kao e-raamatute kõrval päriselt ning raamatute füüsiline hulk kasvab jätkuvalt. Peagi on "oma" raamat norm, mitte erand. See on igati seaduspärane. Antiikajal öeldi, et iga mees (loe: inimene) peab ehitama maja, istutama puu, kasvatama üles lapse ja kirjutama raamatu. See oli täiusliku elu ideaal ja kehtis mõistagi vabade kodanike kohta. Aga nii nagu kõik, mis kuulus varem eliidile, nii on ka raamatu autoriks olemine tänapäeval muutunud igaühe inimõiguseks. 

Sellest tekib muidugi tülinat, sest raamatuid on metsikult palju, aga vähemasti on kõik rahul ja enesekindlad, sest kõik on isiksused. Järjest rohkem toimub tulevikus sümboolse hinnaga laomüüke, ning raamatute kasutus poeakende dekoratiivse elemendina laieneb teistelegi akendele, miks mitte ka mitmesugustele muudele avaustele ning orvadele. Neist annab ehituste juures muudki teha, näiteks ajavad nad asja ära soojustusmaterjalina.

Igatahes näeme Rocca al Mares ning Eesti Rahva Muuseumis ükspäev kindlasti ka meie  kirjanike kogutud ning valitud teoste meetreid või kuhilaid, miks mitte püstkoja kujul, kõrval vaeslapse käsikivi.

Foto internetist



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar